Terraforming Mars - EN

Availability: Out of stock
SKU: SG-6005
Vendor: Yu-GO! Cards
9.840,00 RSD

U 2400-im, čovečanstvo počinje da teraformiše planetu Mars. Džinovske korporacije, sponzorisane od strane Svetske vlade na Zemlji, pokreću ogromne projekte za podizanje temperature, nivoa kiseonika i pokrivenosti okeanom sve dok okruženje ne postane pogodno za život. U Terraforming Mars, igrate jednu od tih korporacija i radite zajedno u procesu terraformiranja, ali se takmičite za osvajanje pobedničkih poena koji se dodeljuju ne samo za vaš doprinos terraformisanju, već i za unapređenje ljudske infrastrukture širom Sunčevog sistema i druge hvale vredne stvari.

Igrači dobijaju jedinstvene projektne kartice (od preko dve stotine različitih) kupujući ih na svoju ruku. Projekti (kartice) mogu predstavljati bilo šta, od uvođenja biljnog sveta ili životinja, bacanja asteroida na površinu, izgradnje gradova, do rudarenja Jupiterovih meseci i uspostavljanja industrije gasova staklene bašte za zagrevanje atmosfere. Karte vam mogu dati trenutne bonuse, kao i povećati vašu proizvodnju različitih resursa. Mnoge karte takođe imaju zahteve i one se mogu igrati kada se temperatura, kiseonik ili pokrivenost okeanom dovoljno povećaju. Kupovina karata je skupa, tako da postoji balans između kupovine karata (3 megakredita po kartici) i stvarnog igranja (što može koštati između 0 i 41 megakredita, u zavisnosti od projekta). Standardni projekti su uvek dostupni kao dopuna vašim karticama.

Vaš osnovni prihod, kao i vaš osnovni rezultat, zasnivaju se na vašem Terraform Rating-u (počev od 20), koji se povećava svaki put kada povećate jedan od tri globalna parametra. Međutim, vaš prihod je upotpunjen vašom proizvodnjom, a takođe dobijate VP iz mnogih drugih izvora.

Svaki igrač prati svoju proizvodnju i resurse na svojim pločama za igrače, a igra koristi šest vrsta resursa: MegaKrediti, Čelik, Titanijum, Biljke, Energija i Toplota. Na tabli za igru se takmičite za najbolja mesta za svoje gradske pločice, okeanske pločice i pločice zelenila. Takođe se takmičite za različite prekretnice i nagrade vredne mnogo VP-a. Svaki krug se zove generacija (pogodi zašto) i sastoji se od sledećih faza:

1) Redosled igrača se pomera u smeru kazaljke na satu.
2) Faza istraživanja: Svi igrači kupuju karte od četiri privatno izvučene karte.
3) Faza akcije: Igrači naizmenično rade 1-2 radnje iz ovih opcija: Igranje karte, preuzimanje prekretnice, finansiranje nagrade, korišćenje standardnog projekta, pretvaranje biljke u zelene pločice (i podizanje kiseonika), pretvaranje toplote u temperaturu podizanje, i korišćenje akcije karte u igri. Okret se nastavlja oko stola dok svi igrači ne prođu.
4) Faza proizvodnje: Igrači dobijaju resurse u skladu sa svojim rejtingom teraforme i proizvodnim parametrima.

Kada sva tri globalna parametra (temperatura, kiseonik, okean) dostignu svoj cilj, teraformiranje je završeno, a igra se završava nakon te generacije. Izračunajte svoj Terraform Rating i druge VP da biste odredili pobedničku korporaciju!

Sadržaj:

1 Knjižica sa pravilima
1 Game Board
Ploče za 5 igrača
17 Korporacionih kartica
208 Projektnih kartica
8 referentnih kartica
200 markera igrača (providne plastične kocke, 5 boja)
200 markera resursa (neprozirne plastične kocke od zlata, srebra i bakra u različitim veličinama)
3 markera za igru (velike bele plastične kocke)
9 Ocean Tiles
60 Greeneri/Citi Tiles
11 specijalnih pločica
1 pločica prvog igrača

Product tags